English Germany Italy Russia Norway

Lokacija ordinacije

Ordinacija dentalne medicine Dr. Svebor Bival je smještena u Velom Lošinju

Čudesan ljekoviti otok i priznato klimatsko lječilište

Prirodni klimatski utjecaji s čudesnim ljekovitim svojstvima nikoga ne ostave nepromijenjenog. Ljekovitost lošinjske klime uočili su već 1890. godine poznati austrijski medicinski stručnjaci i počeli otok naučno istraživati. Nakon nekoliko godina ispitivanja dokazali su neobična ljekovita svojstva lošinjske klime. Otok Lošinj u svijetu je poznato i priznato klimatsko lječilište. Lošinj ima sve potrebne klimatske i prirodne uvjete za osobe kojima je potrebno popravljanje zdravstvenog stanja, oporavak od štetnog i stresnog ozračja – područje je idealno za “punjenje baterija”.

Iz tog razloga smo odlučili našu ordinaciju otvoriti upravo na takvom mjestu koje će na sve načine pozitivno utjecati na pacijente. Ako razmišljate o godišnjem odmoru kako bi relaksirali i ozdravili svoje tijelo, razmislite i o pregledu ili dentalnom zahvatu koji odgađate već dulje vrijeme, a oporavak će sigurno proći brže i ugodnije.

Zapamtite, zdravi zubi su osnova sveukupnog zdravlja osobe.

Veli Lošinj

Prvi put se spominje 1398. pod imenom Velo selo. Najstarija jezgra Velog sela nastala je u XIII./XIV. stoljeću oko romaničke crkve Sv. Nikole iz XIV. st. Prvobitno naselje je rastresitog tipa, kuće su postavljene prema položaju poljoprivrednog zemljišta a ne u odnosu na ulične linije. Iz XV. stoljeća je obrambena kula, podignuta radi obrane luke i naselja, ali i zbog gusarskih napada na zbjeg pučanstva.

U XVII. stoljeću naselje se dalje razvija amfiteatralno oko velološinjskog zaljeva. To je urbana barokna aglomeracija sa središnjim trgom uz more i dvije osnovne uličice od kojih jedna vodi u Velo selo, a druga do naselja u uvali Rovenska, gdje se razvija ribarsko naselje zgusnute primorske urbane strukture, s malim kamenim kućama.

Interesantan je podatak da je nekadašnji Veli Lošinj, ili Velo Selo kako se tada zvao bio veći od Malog Lošinja, ali ga je ovaj zbog svog položaja i razvoja pomorstva pretekao po veličini. Tako su tim dvjema mjestima danas imena obrnuta od stvarne veličine naseljenog područja.

Doživite nove dimenzije modernog liječenja, spojite ugodno s korisnim, uštedite Vaš novac i vrijeme, te vratite Vašem licu osmijeh koji mu pripada.

English Germany Italy Russia Norway